За трета година Шумен е домакин на национален форум по дентална медицина

09:58, 26 яну 16 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За трета поредна година в Шумен ще се проведе Националния форум по дентална медицина (НФДМ) „ Мадарски конник-2016”. Събитието част от календара на Български  зъболекарски съюз

Форумът ще се проведе от 29 до 31 януари в Гранд хотел „Шумен”. Официалното откриване е от 9 часа в събота.

Целта на форума е да се повиши квалификацията на лекарите по дентална медицина, да се запознаят колегите от страната  с град Шумен  и културно-историческото наследство на региона.

Научната програма на НФДМ „Мадарски конник„ включва лектори в областта на денталната медицина с лекции, специално подготвени с практическа насоченост – лечение на пациенти с общи заболявания, използване на лазери в денталните практики, комплексно лечение и екипна работа при цялостна рехабилитация на дъвкателния апарат.

Международен  гост лектор от Германия ще бъде шуменката Елина Желева  с тема на лекцията „Дизайн мислене, иновации и пациентски преживявания”.

Новото в тазгодишното издание на форума е организирането на практични уоркшопове  -  практична работа с лазери, директни възстановявания на зъбни повърхности с най-новите  нанокерамични  материали, съвременна терапия на инфекции и костна регенерация. Ще бъде представен интересен нов метод, използван в пародонтологията и естетичната козметология - плазмолифтингът. Колегите ще се запознаят  теоретично и ще работят с апаратурата. Уоркшоповете ще се проведат в петък от .13 до 18 ч. в зала “Тича” на Гранд хотел “Шумен”.

Съпътстващата програма на форума са практически курсове за работа с дермални филъри, диодни лазери, курс за зъботехници - композити и керамика. Те ще се проведат на 31 януари в Шуменски Университет , Втори корпус, зали 209 и 211.

Паралелно с научната програма във фоайето пред залата е организирано и дентално изложение. На него ще се представят 20 водещи фирми в денталната и обща медицина.

През 2015 година събитието бе посетено от 240 зъболекари и 40 студенти от Денталните факултети на Медицински университети. Тази година се очаква във форума да се включат 300 участници. Интерес са проявили зъболекари от Дупница, София, Пловдив, Хасково, Ямбол, Сливен и др.

       

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама