Обстановката във Варна е нормална при зимни условия

09:47, 26 яну 16 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обстановката във Варна е нормална при зимни условия, пътищата са проходими, съобщи Купен Пашов, началник-отдел "Дейности по защита на населението“ при Община Варна. 31 специализирани автомобили работят на терен, автобусите на градския транспорт се движат нормално. Осигурен е учебният процес във всички училища и детски градини, няма подадени сигнали от директори за неработещо отопление, съобщиха от дирекция "Образование и младежки дейности“.

135 души са настанени в Приюта за временно настаняване на бездомни и социално слаби лица, който се намира на територията на СУПЦ "Анастасия д-р Железкова”, съобщиха от дирекция "Социални дейности“. По график се обслужват потребителите на Домашния социален патронаж.

Според прогноза на НИМХ - филиал Варна, за времето в Източна България, днес облачността ще е значителна, ще превалява сняг. С очакваното повишение на температурите снегът на места ще преминават в дъжд и по пътищата има опасност от заледявания. Следобед преваляванията ще спрат, а облачността бързо ще намалее. Вятърът ще се обърне от северозапад и ще е умерен, с временни пориви до силен. Максималните температури ще се повишат до 1-3 градуса. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода 4-6 градуса.

В сряда сутринта отново ще е студено с минимални температури минус 7 минус 2 градуса, на места ще е мъгливо. През деня ще е слънчево, следобед и вечерта с временни увеличения на облачността, вятърът ще е слаб до умерен от запад. Максималните температури ще се повишат до 2-7 градуса.

В четвъртък и петък  ще има променлива облачност. Ще духа слаб, предимно западен вятър. Температурите ще продължат да се повишават и минималните ще са положителни, а максималните на 29-ти ще достигнат 6-11 градуса.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама