Възраждат Северняшки ансамбъл - Плевен

08:40, 26 яну 16 / Култура 25 604 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общината ще положи усилия за възраждане на Северняшкия ансамбъл в Плевен. Това съобщи на пресконференция кметът Георг Спартански.

Като първа стъпка се въвежда нова структура в ръководството на професионалния състав за народни песни и танци. Досега заемащият директорското място в ансамбъла изпълняваше и функцията на художествен ръководител, което по мнението на експертите не следва да бъде така. Отсега нататък двете длъжности ще бъдат разделени, а за трите звена на състава (хор, оркестър и танцьори), ще бъдат назначени отделни художествени ръководители от наличния щат.

Спартански уточни, че промените се въвеждат след консултация с водещи специалисти, сред които професор Константин Шопов. Всички те са изказали мнение, че административните функции на мениджъра трябва да се разграничат от художествените, за да се повиши качеството.

На брифинга стана ясно още, че Северняшкия ансамбъл ще има нов главен ръководител, поради продължително заболяване на досегашния директор доцент Георги Хинов. За временно изпълняващ длъжността е определен Мариян Тунджаров. От 1 февруари ще се подават документи за художествен ръководител. До края на март новото ръководство на състава би трябвало да започне работа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама