Засилен интерес към поръчките за саниране на втория етап от блоковете в Тервел

08:38, 26 яну 16 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Рекорден брой оферти – 64, са подадени по обявените в края на 2015 г.  от Община Тервел поръчки за избор на изпълнители, които да направят технически, конструктивни и енергийни обследвания на блоковете "Иглика", "Детелина", "Прогрес" и "Хан Тервел" в квартал "Изгрев". Това съобщи заместник-кметът Дияна Илиева Тя посочи, че прави впечатление, че в началото на работа по Националната програма за енергийна ефективност на жилищните блокове, фирмите бяха скептично настроени и не желаеха да участват в обществените поръчки.Сега, след като е видно, че програмата работи – т.е. държавата разплаща разходите , а общините изпълняват дейностите по саниране, интересът на участниците нарасна неколкократно.

Оценката на офертите за четирите блока е приключила на 25 януари с избор на общо три фирми, които трябва да изпълнят обследванията на четирите блока.

За технически и конструктивни обследвания като най-конкурентноспособна е оценена офертата на добричката фирма „Билдконтрол” ЕООД . За енергийно обследване на сградите са класирани две фирми – „Трауминвест”ЕООД гр.Варна, която ще обследва блоковете "Иглика" и "Прогрес" и „Диамант БГ” ЕООД гр. София, която ще работи по блоковете "Детелина" и "Хан Тервел".

Община Тервел започва подготовка на документация за обявяване на поръчки за обследване на  следващите по хронология на регистрирането си сдружения на собствениците – тези на блоковете с по-малко от 36 апартамента. Най-бързи се оказаха собствениците от блок „Теменуга”, който е с 30 апартамента, чиито документи вече постъпиха в Българска банка за развитие за изготвяне на договор за финансиране.Общината ще стартира избор на изпълнител за обследване на  този блок на 1 февруари.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама