Варненски родители алармират за затварянето на детски яхт клуб

07:42, 26 яну 16 / Спорт 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненски родители алармират за опасността да бъде затворен яхт клуб "Кап. Георги Георгиев – Порт Варна“. В писмо до медиите  Юри Станков, Емил Костурков, Зорница Матеева, Мая Василева и Елена Вареник обясняват, че държавата в лицето на ръководството на пристанището е решила да продаде на търг яхтите, които вече 42 години се стопанисват от клуба. Така малките му възпитаници  ще бъдат лишени от възможността да тренират любимия си спорт.

"В момента децата използват всяка свободна минута, за да я прекарат в яхт клуба, дори и да не излизат на море. Ветроходството е спорт, който ги развива не само физически, но и калява психиката им и ги учи да вземат решения и да работят в екип в екстремни ситуации. Учи ги на уважение към морето и морската професия”, подчертават родителите.

Те настояват да се отмени търга, който по думите им е търг за продажба на историята на Варна, чиято емблема е яхт клуб "Кап. Георги Георгиев – Порт Варна“. Варненци искат децата им да продължават да тренират както и досега в най-стария клуб по ветроходство, който носи името на един велик човек – кап. Георги Георгиев, прославил себе си и България с околосветското плаване, записано в Книгата на Гинес.

 

 

                                              

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама