Книга за героите в Първата световна война представят в Пловдив

07:22, 26 яну 16 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представят официално книгата "Каймакъ-Чаланъ“ на автора Красимир Узунов в голямата зала на Дома на културата „Борис Христов“.

 „Каймакъ-Чаланъ” e издание в два тома, посветено на героизма и безсмъртието на българските герои, участвали в Първата световна война (1914-1918) и в битката, водена през септември-октомври 1916 г. на връх Каймак-Чалан. В него се разкриват драматични моменти от Каймакчаланската  епопея, която по мнение на историците е един от най-драматичните моменти в българската военна история.

Книгата е издадена по повод 100-годишнината от влизането на България в Първата световна война (1914-1918) и се посвещава на паметта на героите, „останали завинаги на прага на Отечеството”.

 „Това е книга за душата на българина, преди 100 години”, твърди авторът Красимир Узунов, който е президент на Информационна агенция и радио верига „Фокус".

Той е подел инициативата, чрез медиите си да издири наследници на загиналите в тази славна епопея.  До този момент с него са се свързали представители на около 400 фамилии, които са обвързани с боевете на Каймак-Чалан по един или друг начин.

Досега книгата „Каймакъ-Чаланъ“ е представена в над 10 града на страната – Добрич, Каварна, Плевен, Карлово, Кюстендил, Шумен, Варна, Благоевград, Асеновград, Смолян. На тях задължително присъства и адмирал Пламен Манушев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама