Общо 75 професионални паралелки ще има в Старозагорско

07:04, 26 яну 16 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предлагаме на Министерство на образованието да има общо 75 професионални паралелки в професионалните училища на Старозагорска област за учебната 2016/2017 г., съобщи Татяна Димитрова, директор на Регионалния инспекторат по образование (РИО), по време на заседание на Областната комисия по заетост.

С дневна форма на обучение ще бъдат 62 паралелки. Със задочна форма на обучение ще има 9 паралелки, 8 от които след завършено основно образование и 1 паралелка  след завършен 6 – ти клас с три годишен курс на обучение.

В училището към Старозагорския затвор и през следващата учебна година ще има 4 паралелки, 2 след завършено основно образование и две след завършен четвърти клас.

Директорите на професионалните училища не са предложили за учебната 2016/2017 г. разкриване на  нови професии и специалности.

Участниците в Областната комисия по заетост гласуваха единодушно предложението на РИО за броя и специалностите в паралелките в професионалните училища.

В края на заседанието областният управител инж. Георги Ранов предложи срещите между представителите на бизнеса от областта и институциите, отговорни за образованието, да бъдат регулярни, за да се проучат дългосрочните нужди на работодателите от региона от кадри и специалности.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама