Оркестърът за народна музика на БНР е носител на наградата „Сирак Скитник“

23:59, 25 яну 16 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Оркестърът за народна музика на Българското национално радио е носител на Голямата награда „Сирак Скитник“ за 2015 година – за значим принос в развитието на БНР, съобщиха от пресцентъра на радиото. Годишните награди били връчени на тържествена церемония по случай 81-ия рожден ден на медията – 25 януари. 

Съставът е създаден през 1952 г. като част от тогавашния Ансамбъл за народни песни на Българското радио. През годините се утвърждава като един от водещите в страната с едни от най-ярките певци и инструменталисти у нас. Съставът, с диригент Димитър Христов, неизменно е сред водещите оркестри в България.  Наградата за радиожурналистика е присъдена на журналиста Никола Миладинов - за открояващо се присъствие пред микрофона, за отстояване на идеи и позиции, които утвърждават авторитета на БНР като обществена медия. 

Екипът на „Радио София“ е отличен с наградата за радиопредаване, радиопроект, мултимедиен проект, музикален радиопроект на БНР – колективно признание за професионализъм и оригинални идеи. 

За трети пореден път БНР проведе конкурс за определяне на колега №1 във всичките ефирни програми за изминалата година. Победителите са: „Хоризонт“ –  Петър Волгин, „Христо Ботев“ - Дарина Христова, „Радио България“ -  Миглена Иванова, „Радио София“ - Ивайло Николов, „Радио Благоевград“  - Силвия Домозетска, „Радио Пловдив“ - Мария Дамова,  „Радио Варна“ –  Валери Великов, „Радио Шумен“ – Александър Бакалов,  „Радио Видин“ –  Цветомир Цветанов. За 2015 г. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама