Бизнесменът Владислав Кипров: Реализирайте идеите си и правете бизнес в България

22:13, 25 яну 16 25 1375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правете бизнес в България. Това е едновремено и трудно, и лесно. Бизнесът е индивидуалност, не е само правила и норми. Вярвайте на хората, искайте и давайте, като не чакайте отплата за доброто, което сте направили. Четете и се информирайте.

Това бяха част от съветите, които един от най-успелите шуменски бизнесмени Владислав Кипров даде на хората, посетили лекцията му.

Изпълнителният директор на “Лифтком” ООД Владислав Кипров бе първият гост на форума "Асансьор към успеха", чието първо издание се състоя в Гранд хотел „Шумен”.

Форумът е част от идеите на наскоро сформираната организация в Шумен Crew 21, чиято цел е да покаже на младите хора, че могат да останат в България и да успеят. Председател на организацията е общинският съветник Иван Ламбов. В началото на днешната среща той обясни, че идеята на Crew 21 е да се работи с малките и големи предприемачи в Шумен, да се раждат добри идеи и да се търсят начини за тяхното реализиране.

„Искахме при първата ни среща да ви запознаем с успял бизнесмен и то от Шумен, да демонстрираме, че има успешни хора от нашия град, постигнали много в национален и международен план”. С тези аргументи Иван Ламбов представи на изпълнилите залата хора Владислав Кипров.

Фирмата, ръководена от Владислав Кипров, „Лифтком” е лидер в производството на асансьори и най-големият доставчик на ескалатори, движещи се пътеки и платформи за инвалиди в България. В компанията работят над 300 души и има дъщерни дружества в Русия, Италия и Косово.

В увлектелен и вдъхновяващ разказ Владислав Кипров разкри част от тайните на своя успех.

„Успехът е независимост и свобода. Вършиш ли само това, което трябва и си зависим от нечии желания и искания, не си успял. Успехът не е в това какво мислят хората за теб, а дали в личен план ти си удовлетворен, че си направил нещо добре”, обясни Кипров.

За да си успял трябва да имаш здраво семейство, допълни Кипров и даде съвет на сега започващите бизнес да го правят не с приятели, а с роднини.

Бизнесменът допълни, че е много важно за всеки да научи и „използва” простите човешки отношения. „Когато различите човека пред себе си, то сделката ви е готова, но затова е важно да се общува с хората”, каза Кипров. Той заяви още, че на хората трябва да се вярва. „Въпреки, че някои от тях ще ви подведат и излъжат, то ще срещнете и други, на които може да се доверите”, обясни бизнесменът. Кипров допълни, че лъжата в бизнеса също е позволена, но тази лъжа, която по никакъв начин не вреди на другите и тази, която може да ти даде шанс да реализираш идеята си.

„Чудесна идея, достатъчно пари или комбинацията от двете не винаги може да доведе до успешен бизнес”, каза изпълнителният директор на „Лифтком”.

„Често, за да успееш правиш не каквото искаш, а каквото трябва да направиш в дадения момент. Става така, че хващаш вълната и се научаваш да пазиш равновесие”, обясни Кипров и даде пример „Харесваш сладкишите, но не си готвач, умееш да правиш сладкиши, но не си химик, защото сега за сладките е нужно и това. При това положение ще бъде най-глупавото нещо да се хванеш да правиш сладкарски бизнес”.

Кипров посъветва и бъдещите предприемачи да се фокусират върху една материя и да правят това, което им се отдава.

Шуменският бизнесмен на няколко пъти заяви, че в България бизнес може да се прави и бе категоричен, че ако един човек разкрие и разработи бизнеса си в България, то след това за него ще бъде много по-лесно да се разрасне и в чужбина, където всичко е по правила.

„Не правете нещата по лесния, а ги правете по трудния начин, така ще научите повече и след това ще имате опита и уменията да достигнете по-голям успех. Преборете се с трудното, останете в България и се реализирайте тук, защото по-трудно от нашия подреден хаос няма. Не плюйте по хората, които правят пари. Не обвинявайте другите. Ако нещо не е станало, това означава, че вие не сте го направили по най-добрия начин. Търсете причините за провала и в себе си”, посъветва още Владислав Кипров.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама