Много партии искат да се присъединят към Реформаторския блок, заяви Делчев

21:46, 25 яну 16 / Политика 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Има доста заявления и искания от други партии за присъединяване към Реформаторския блок (РБ) . Той е отворена платформа, на която всеки гражданин и всяка партия с дясно и реформаторско мислене може да стъпи. Това заяви в Шумен секретарят на парламентарната група на РБ Димитър Делчев.

Той не обяви кои са тези партии, за да се избегнат спекулации, но посочи че РБ никога не е бил затворен за десни реформаторски партии. Разширяването на блока би могло да стане и чрез нови личности, граждани, които желаят да намерят политическа реализация на своите идеи.

Той бе категоричен, че срещите по места ще продължат, защото няма да се чакат следващите избори, за да се развиват политиките на блока. Делчев припомни, че над 300 000 души в страната са подкрепили блока на предходните избори, а в Шумен РБ бил много близко да победата в кметската надпревара.

Делчев акцентира върху две важни събития – през тази седмица предстои Изпълнителен съвет на РБ и ще бъде докладвана първата среща на работната група, която подготвя пътната карта на Реформаторския блок. "На този етап консолидацията му ще бъде най-важният акцент в развитието на формацията", уточни той.  

По думите му, седмицата ще е ключова и заради още едно събитие – в сряда ще излезе доклада на Европейската комисия по сектор правосъдие и вътрешен ред.„Въпреки, че отчита усилията на правителството в сферата на борбата с корупцията и все пак някакъв напредък по отношение на съдебната реформа, съветите са да има по-силна политическа воля за истинска дълбока съдебна реформа, каквато в Реформаторския блок винаги сме искали”, добави Димитър Делчев.

Според него, мнозинството е стабилно и няма данни за предсрочни парламентарни избори. .

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама