Централизиран център за видеонаблюдение ще има в Пловдивско

20:41, 25 яну 16 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Централизиран център за видеонаблюдение на всички общини ще бъде изграден в Пловдивска област, стана ясно след днешната среща по сигурността, инициирана от областния управител Здравко Димитров.

Спешните мерки, които ще бъдат предприети, включват и преразпределение на патрулите, за да могат те да достигнат и до най-крайните райони на населените места.

На срещата присъстваха директорът на Областната дирекция на МВР Христо Разсолков, зам.-директорът Георги Георгиев, шефове на районни управления, представители на частни охранителни фирми и кметове на общините в областта. Предстоят и срещи на представители на РДВР с кметове на общините по места.

Недостигът на дневни и нощни патрули е главният проблем в повечето населени места от областта, споделиха експертите. Липсата на човешки ресурс налага монтирането на видеокамери и изграждане на локални мрежи за видеонаблюдение. Част от кметовете са и за създаване на подразделения на общинска охрана по места.

Необходимо е обаче да се работи и за изграждане на един общ координационен център, от който ще може да се проследява в реално време криминологичната обстановка по места. Така ще се оптимизира работата, с оглед на по-доброто покриване на съответните региони.

Общият координационен център ще има звена за наблюдение в Областната дирекция на полицията и в Областната администрация. Финансиране за него ще се търси по европейски програми. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама