Малцина варненци подкрепиха протеста срещу чуждата охрана на родното небе

19:37, 25 яну 16 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не повече от петдесетина варненци подкрепиха обявения преди дни протест срещу решението чужди военновъздушни сили да охраняват българското небе.

Според един от организаторите – Николай Мирев, липсата на интерес не била заради това, че хората нямали позиция, а просто им било студено. 

Репортер на Topnovini.bg обаче припомни на  Мирев, че едва ли минусовите температури са спрели варненци, при условие, че преди 3 години хилядните шествия, които свалиха тогавашното правителство, се случиха именно през най-студените дни на годината. 

"С този закон се дава зелена светлина небето над България да се охранява от нашите съюзници в НАТО - Гърция и Турция. Това е грубо посегателство над суверенитета на страната. Нещо повече, като се има предвид, че България е сред първите страни, които използват авиация във военното дело, можем спокойно да наречем решението на българския парламент срамно”, заяви Мирев.

На протеста присъства и общинският съветник Костадин Костадинов, който всъщност е и един от водачите на недоволните от закона. Същият е известен във Варна с множеството си участия в различни националистически демонстрации, част от които са свързани с политическите му амбиции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама