Петко Драгнев: Автобусните линии в Бургас се променят от април

18:01, 25 яну 16 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„През месец април влиза в сила новата транспортна схема на Бургас. Тогава ще се променят автобусните линии, включително и тези, по които пътува фирма „Комфорт”. Две линии ще продължават да се обслужват от маломестни автобуси (маршрутки) – това са централната градска част и комплекс „Меден рудник”, каза за Topnovini.bg управителят на „Бургасбус“ Петко Драгнев. По неговите думи, Общинският превозвач има възможност да наеме подизпълнител на част от линиите.

„Имаме два варианта – или да направим обществена поръчка за доставка на маломестни автобуси, или да направим поръчка за подизпълнител, на който да му се възложи тази задача. Дали фирма „Комфорт” ще работи като подизпълнител и дали ще участва в търга, зависи единствено от нея. Това, че в момента изпълнява някаква линия, не означава, че няма да я изпълнява повече. Всичко е въпрос на договор ”, обясни още Драгнев.

При всички случаи ще бъдат закупени нови автобуси, които трябва да са снабдени с валидатори за електронно таксуване, видеонаблюдение и GPS системи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама