В САЩ се борят с наводненията от бурята "Джонас"

17:37, 25 яну 16 / Свят 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След рекордния снеговалеж, парализирал източната част на САЩ, новото предизвикателство срещу американците са наводненията, с които трябва да се справят.

Бурята "Джонас", станала известна като „Сноудзила“, предизвика огромни приливи по източното крайбрежие и доведе до исторически наводнения, пише "Вашингтон пост".

В събота нивото на водата при Cape May, Ню Джърси достигна до 2.73 м. - нов рекорд сред историческите 2.71 м при урагана "Санди" през 2012 г. Ситуацията е критична и в щата Делауеър, където бяха отчетени 2.82 – най-високите нива от 54 години насам.

„Това е по-лошо от „Санди“, водата сега, е много повече оттогава“, каза пред „Джърси трибюн“ Кейт Лодман, собственичка на известен ресторант в Ню Джърси. По думите й ситуацията сега е по-лоша, отколкото през 2012 г. "Направихме всичко, което можахме, но приливът дойде. Никога не бях виждала подобно нещо. Не мислех, че ще стане толкова лошо. Знаех, че нещо ще се случи, но не предполагах, че наводнението ще е толкова голямо", оплаква се тя.

В Делауеър на моменти поривите на вятъра достигаха 120 км/ч.

Миналия петък Националната метеорологична служба предупреди, че се очакват умерени до големи наводнения в Ню Джърси и Делауеър. Синоптиците обявиха, че много пътища вероятно ще бъдат наводнени и недостъпни, а мощните приливи могат да отмият голяма част от пясъчната ивица. На места в Делауеър приливите са стигнали до 4.57 м.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама