"Г-н Балкански" и "Жулиета" репетира Русенският театър

17:41, 25 яну 16 / Култура 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Репетициите на две нови пиеси започнаха в Драматичен театър "Сава Огнянов" - Русе днес, съобщиха от културния институт.

"Г- н Балкански" от Георги Данаилов е постановка на Пламен Панев. Самата пиеса е написана през 80-те години на миналия век. Тя отдавна е станала драматургична творба, талантливо пренесла на сцената образа на Бай Ганьо от едноименното знаменито произведение на Алеко Константинов. Образ, който преминава през времето със своите парадоксални метаморфози, отражение на един национален и балкански манталитет.

В ролята на Ганьо Балкански ще е Любомир Кънев, Бодков ще е Йовко Кънев, Гочоолу - Ивайло Ненов, Дочоолу - Александър Узунов, Данко Харсъзина - Кадри Хабил, Иречек - Венцислав Петков, Марженка - Дайана Михайлова, Майката на Марженка - Татяна Цветкова, а Гуньо - Виктор Иванов.

"Жулиета" от Андраш Вишки ще бъде поставена от Боян Иванов. Тя навлиза в сложните дебри на женската чувствителност чрез изповедта на три жени, подложени на страстите на любовта, преживяванията по време на войната и екзистенциалната граница между живота и смъртта.

Преводът е на Юлия Крумова, художник е Елица Георгиева, хореограф - Татяна Соколова, 3D видеомапинг - Тодор Тодоров. Участниците са Ралица Константинова, Ясена Господинова и Петя Венелинова. Премиерите на "Г-н Балкански" и "Жулиета" се очакват в края на февруари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама