Осъдиха пловдивчани за контрабанда на цигари за над 80 хил. лв.

17:22, 25 яну 16 25 538 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
36-годишният пловдивчанин Никола Димитров е осъден на 3 години лишаване от свобода условно с 5 години изпитателен срок за държане на акцизни стоки без бандерол в големи размери - престъпление по чл. 234 ал. 2 точка 3 във връзка с ал. 1 от НК, съобщиха от Районния съд в Пловдив.

Димитров е признат за виновен за това, че на 19 януари 2016 г. в апартамента си на ул. "Крайна" в Пловдив е държал 11 564 кутии цигари без бандерол на обща стойност 80 000 лева. За три дни под ръководството на Районна прокуратура - Пловдив, са били извършени разпити на свидетели, иззети са веществени доказателства, назначена е оценъчна експертиза, чието заключение е било изготвено за 24 часа, и делото е внесено в съда.

Димитров е безработен. Пред разследващите той заявил, че получил цигарите от непознато лице с бял бус в пловдивския квартал "Столипиново". Съдебният акт на Районен съд - Пловдив, е влязъл в сила след споразумение на прокуратурата и обвиняемия, и е окончателен. 

По искане на Районна прокуратура - Пловдив, след одобрено споразумение от съда на 11 месеца лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок по бързо производство е осъден и 37-годишният Григор Иванов от Пловдив. Той също е признат за виновен за държане на акцизни стоки без бандерол в немаловажен случай - престъпление по чл. 234 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 13 януари 2016 г. е държал в жилището си на ул. "Кармен" в Пловдив общо 399 кутии цигари без бандерол на обща стойност 2196 лева. Иванов също е безработен. Съдебният акт на Районен съд - Пловдив е влязъл в сила на 21 януари 2016 г. и е окончателен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама