Въвеждане на система за велосипеди под наем обмислят в Русе

16:57, 25 яну 16 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На днешното заседание на Постоянната комисия по Земеделие и екология бе направено предложение към Общинска администрация да разгледа идеята за отдаване на велосипеди под наем. Предложението дойде от проф. Николай Михайлов (БСП), който се аргументира, че в Бургас, където води лекции, има подобна услуга и тя се радва на голям интерес от гражданите и младите хора. 

Проф. Михайлов заяви още, че с новоизградените велосипедни алеи в града се открива добра възможност за алтернативен транспорт на русенци. По думите му, може да се взаимстват добри практики от градове, в които тази услуга вече е налична, и дори се ангажира да проучи в детайли цялостната реализация в Бургас. 

Директорът на дирекция „Финансово-стопански дейности“ Емилия Пенева коментира, че към настоящия момент подобно предложение няма как да влезе в рамката на Бюджет 2016, но допълни, че промени могат да се правят всеки месец, и при една добре обоснована и аргументирана идея нищо не пречи предложението да бъде включено по-късно през годината. Зам.-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева отбеляза, че идеята е добра, и при едно добре описано предложение ще бъде разгледана от Общинска администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама