Близките на Дарин Тодоров призоваха шуменци да помогнат за рехабилитацията на футболиста

16:54, 25 яну 16 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Необходими са 50 хил. лв. за рехабилитация на футболиста Дарин Тодоров от Шумен. Това обяви днес по време на приемния ден на кмета майката на спортиста Даниела Тодорова. Жената помоли градоначалникът Любомир Христов за съдействие при събирането на необходимата сума. Тя ще се използва за оставащите три процедури по рехабилитация на младия мъж. Лечението се провежда в специализирана клиника в Анкара и до момента дава много добри резултати.

Преди шест години Дарин Тодоров претърпява тежка автомобилна катастрофа, след която година и половина е в кома. След като излиза от нея започват процедури по възстановяването на Дарин. До момента семейството и близките на футболиста са организирали редица прояви чрез които са набавяли средства за възстановяването му.

В момента събраната сума е шест хиляди лева, но за пълния цикъл на процедурите са необходими 27 хил. долара или около 50 хил. лв.

Първите рехабилитации са стрували 9.6 хил. долара. Настоящите ще са по-евтини, но въпреки това необходимата сума е непосилна за близките на Дарин.

Всеки, който желае може да помогне, като изпратите SMS с текст DMS DARKO на номер 17 777, цена 1 лев или като направите банков превод към дарителстката сметка: УниКредит Булбанк IBAN: BG31UNCR 70001519456109 BIC: UNCRBGSF Титулар: Дарин Тодоров PayPal: [email protected].

Сумата трябва да бъде събрана до края на март.

В приемния си ден кметът Любомир Христов се запозна с проблема и на живеещите на улица “Поп Андрей” в Шумен. Вече пет години хората там имат проблем с водоснабдяването и канализацията. Ниското налягане по тръбите не позволява по-високите етажи на сградите да се захранват с питейна вода, а при запушване на шахтите мръсотията избива от сифоните в къщите на хората. Жалби за това са подавани в Общината още през 2010 година. Те обаче остават без резултат.

Подмяната на водопроводните и канализационни тръби по проекта ИСПА също заобикалят улица “Поп Андрей”, въпреки че на всички околни улици мрежата е обновена.

Хората пишат жалби и до ВиК-Шумен. От там изготвят план-сметка за разходите необходими за подмяна на старите тръби, която възлиза на 127 хил. лв. В характерния си енергичен стил на работа кметът Любомир Христов се свърза с шефа на ВиК, за да разбере има ли възможност за отстраняване на проблема. Инж. Светлозар Дамянов пое ангажимент да разреши случая.

Изненадващо в приемното му време кметът на Шумен получи благодарност от живеещите в квартал “Херсон”, за това, че от много години за първи път след падането н сняг машини са почистили района.   

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама