Дъмпинг на таксиметровите услуги във Варна предизвика браншова война (обновена)

16:37, 25 яну 16 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спонтанен протест събра около 300 таксиметрови шофьори пред сградата на Мебелната палата във Варна. Там се намира офисът на фирма "Хипо-такси". Днес компанията официално обяви, че е намалила цените на таксиметровата услуга на 60 стотинки за километър пробег през деня, какъвто е долният праг, и 0,65 лева за през нощта.

За Topnovini.bg председателят на независимия таксиметров синдикат "Авто 94", Димчо Иванов обясни, че демонстрацията е била съвсем неочаквана. Стигнало се е и до спречкване. "Шефът на "Хипо-такси" не смята да отстъпи и хората са бесни", коментира ситуацията Иванов.

От полицията потвърдиха, че в 15:40 часа е подаден сигнал за конфликт в офис на една от таксиметровите фирми. Гневни таксиджии са потрошили инвентар в офиса на "Хипо-такси". На място са пристигнали полицейски екипи, които са овладели напрежението. В момента се изяснява съпричастността на всеки от участниците в конфликта.

С понижаването на цените от фирмата се надяват и да ограничат монопола на пазара на таксиметровите услуги. "Считаме, че това ни действие ще доведе до по-достъпни услуги за гражданите и гостите на Варна, повече клиенти за водачите ни, повече работа, по-големи обороти и повече ползи за всички", написаха от "Хипо такси" в писмо до медиите. От там се надяват и другите таксиметрови фирми, които возят на 0.79 лева дневна тарифа, да сторят същото.

По-рано днес шефът на независимия транспортен синдикат "Авто 94" Димчо Иванов определи решението на "Хипо такси" като ненормално.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама