Изграждат ново РПУ в комплекс „Меден рудник”

16:29, 25 яну 16 / Любопитно 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ново полицейско управление ще бъде изградено в най-големия бургаски комплекс „Меден рудник”, съобщиха от Общината. За тази цел оттам ще предоставят безвъзмездно терен на Министерството на вътрешните работи. Миналата година от този терен бяха премахнати десетки незаконни постройки.

За реализацията на предстоящия проект е нужна по-голяма площ от първоначално предвидената. Затова кметът Димитър Николов предлага на местния парламент да промени своето предишно решение, като увеличи параметрите на застрояване, както следва: застроената площ от 400 кв. метра да се увеличи на 500 кв. м., а разгънатата застроена площ от 1550 кв. м. да се увеличи на 2000 кв. м.

Мястото на новото РПУ е избрано така, че да се намира близо до географския център на огромния жилищен комплекс. Това ще позволи на полицейските служители да бъдат по-оперативни и ефективни при изпълнението на своите задължения. Оттам минава вътрешната магистрала на „Меден рудник”, което улеснява патрулите да стигат по-бързо до мястото на евентуални инциденти. Близкото присъствие на полицейското управление ще играе превантивна роля срещу недобросъвестни шофьори, на които би им хрумнало да правят гонки по това дълго и право трасе.

Това, че новото РПУ ще е на по-комуникативно място, е и улеснение за жителите на комплекса, които имат нужда от административна услуга, свързана с издаването на лични документи, например.

Старото полицейско управление на „Меден рудник” все още се намира в павилион на една от кварталните детски градини. С преместването му ще се отвори възможност сградата да бъде реконструирана и отново да изпълнява оригиналното си предназначение.

Община Бургас предвижда средства за това в новия си бюджет, който предстои да бъде гласуван в местния парламент. Така ще се осигурят още места за отглеждане на деца, а от такива винаги има нужда в 80-хилядния жилищен комплекс.

Подобна рокада бе извършена преди няколко години, когато кметът Димитър Николов се споразумя отново с МВР за превръщането на старото Пето РПУ в модерна детска градина, а в комплекс  „Лазур” бе построена ново полицейско управление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама