София приема Балканската купа по минифутбол за аматьори

16:01, 25 яну 16 / Спорт 25 580 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
София ще бъде домакин на първата по рода си Балканска купа по минифутбол за аматьори. Мачовете ще се играят този уикенд, като двубоите ще се провеждат паралелно на два комплекса – Царско Село и ДИТ (Драгалевци). Организатор на международното събитие е платформата за спортуване vambos.com.

За по-малко от две години сайтът доби огромна популярност сред българите, тъй като им позволява да играят футбол на малки вратички срещу различни съперници, при това на официален турнир.

Сега организаторите на аматьорския спорт се заемат с далеч по-амбициозна задача – провеждането на международен турнир. В Балканската купа ще участват 32 отбора от 5 държави – България, Румъния, Сърбия, Турция и Англия. Макар че кралството няма нищо общо с Балканския полуостров, от там специално за турнира ще пристигне един отбор.

Мачовете ще се провеждат на закрито заради ниските температури. Това пък от своя страна ще позволи на участниците да покажат най-доброто, на което са способни. Победителите пък ще получат купи и медали, както и ваучери от известна спортната марка.

Първото международно състезание на Vambos преминава без никаква подкрепа от отговорните институции, въпреки че София е спортна столица на Европа за 2018 г.

„На този етап се опитваме да стигнем до среща с Българския футболен съюз, но се оказва трудно. Научихме, че те имат финансиране за организиране на аматьорски спорт, а в България само ние организираме състезания за ученици любители. Надявам се скоро да се срещнем и да видим какво можем да реализираме съвместно в името на спорта“, заявиха за София Topnovini.bg организаторите на турнира.

Те се оплакаха от нелоялна конкуренция при обявяването на събитието, но това не им е попречило да организират Балканската купа. Има ли са проблеми и с логистиката и запазването на хотели, но и с това са се справили.

„Идеята ни е още лятото да организираме второ издание във Варна или Констанца и евентуално другата зима в Букурещ. Имаме огромно желание и ученическите шампионати да ги издигнем на подобно ниво. От март ще опитаме да организираме за първи път и Уикенд лига в София за ученици набор 04, дори и за по-малки. Всеки, който иска да се включи в нея или има въпроси към организаторите, може да ги потърси на телефон 0885 35 22 74.

София Topnovini.bg е медиен партньор на турнира. Преди време запознахме футболната общественост в България със създателите на vambos.com. Тяхната цел е популяризиране на спорта и в частност на футбола на малки вратички сред младите българи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама