Димитър Делчев: Много партии искат да се присъединят към Реформаторския блок

15:41, 25 яну 16 / Политика 25 451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Има доста заявления и искания от други партии за присъединяване към Реформаторския блок (РБ) . Той е отворена платформа, на която всеки гражданин и всяка партия с дясно и реформаторско мислене може да стъпи”, каза днес в Шумен секретарят на парламентарната група на РБ Димитър Делчев.

Той не обяви кои са тези партии, за да се избегнат спекулации, но посочи че РБ никога не е бил затворен за десни реформаторски партии. Разширяването на блока би могло да стане и чрез нови личности, граждани, които желаят да намерят политическа реализация на своите идеи.

Делчев е в Шумен, за да се срещне с колегите си от всички партии в РБ-Шумен. По думите му срещите по места ще продължат, защото няма да се чакат следващите избори, за да се развиват политиките на блока. Той припомни, че над 300 000 души в страната са подкрепили блока на предходните избори, а в Шумен РБ бе много близко да победата в кметската надпревара.

Делчев акцентира върху две важни събития – през тази седмица предстои Изпълнителен съвет на РБ и ще бъде докладвана първата среща на работната група, която подготвя пътната карта на Реформаторския блок. На този етап консолидацията му ще бъде най-важният акцент в развитието на формацията, посочи Делчев.  

Според него седмицата ще е ключова и заради още едно събитие – в сряда ще излезе доклада на Европейската комисия по сектор правосъдие и вътрешен ред.

„Въпреки, че отчита усилията на правителството в сферата на борбата с корупцията и все пак някакъв напредък по отношение на съдебната реформа, съветите са да има по-силна политическа воля за истинска дълбока съдебна реформа, каквато в Реформаторския блок винаги сме искали”, добави Димитър Делчев.

Той допълни още, че в България в момента няма данни за предсрочни избори, мнозинството е стабилно.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама