Карнобатлията, разцепил с брадва главата на Исмаил от Драгово: Само исках да се защитя

15:31, 25 яну 16 25 531 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският апелативен съд остави за постоянно в ареста 22-годишния Христо Йорданов от Карнобат, който е обвинен в опит за убийство на Исмаил Нури от село Драгово. Днес съдът разгледа молбата на обвиняемия, в която посочва, че иска мярката му да бъде изменена от „задържане под стража” на „домашен арест”.

Инцидентът стана на 15 януари тази година. 22-годишният Христо Йорданов е налетял с брадва върху 28-годишния Исмаил Нури от карнобатското село Драгово, като е сцепил главата му. Пострадалият е бил откаран в МБАЛ-Бургас, където са му извършили спешна операция.

„Съжалявам много за случилото се. Признавам се за виновен. Исмаил започна първи. Наричаше ме циганин и питаше защо кучето ми лае по него. След това той започна да ме удря с дървен кол. Аз исках да се защитя, както и да защитя моята приятелка”, обясни в съдебната зала Христо Йорданов.

„Искам да отбележа, че от така събраните до момента доказателства, става ясно, че по крайниците на клиента ми са нанесени удари. Спорът е започнал Исмаил Нури. Апелирам за изменение на мярката в „домашен арест”, тъй като до сега Христо Йорданов с нищо не е показал, че ще затрудни разследването. Също така той трябва да се грижи за приятелката си, която има здравословни проблеми”, каза адвокатът на обвиняемия.

Според държавното обвинение обаче молбата на обвиняемия не трябва да бъде уважена, като посочи, че мотивите му са неоснователни. Безспорно е доказано, че именно той е извършил престъплението. Прокурорът заяви още, че има вероятност обвиняемият да се укрие и да възпрепятства разследването по делото. Поради тази причина намира определението на Окръжния съд за правилно и счита, че не трябва да се изменя мярката в по-лека.

В съдебната зала стана ясно още, че Исмаил Нури е все още в Отделението по неврохирургия, с опасност за живота. Мозъчна дейност почти липсва, тъй като част от мозъка му е бил намерен на асфалта, където е възникнал конфликтът.

В крайна сметка Апелативният съд не уважи искането на Христо Йорданов и го остави зад решетките.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама