Магистратите в Пазарджик не искат да съдят Иван Евстатиев

15:09, 25 яну 16 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 15 съдии от Окръжния съд в Пазарджик са си направили отвод по наказателното дело за обжалване на мярката "задържане под стража", наложена на Иван Евстатиев. Това съобщи Радио Пловдив.  Магистратите посочват, че решението им е мотивирано, за да бъдат изключени всякакви съмнения за наличие на предубеденост.

Преди  да заеме поста кмет на Пазарджик Иван Евстатиев е работил като прокурор в Районната прокуратура в Пазарджик и като адвокат - в Адвокатската колегия в Пазарджик.

Магистратите са имали чест контакт с него, което може да попречи на безпристрастен съдебен процес.

С разпореждане на председателя на Окръжния съд в Пазарджик Елеонора Серафимова делото е прекратено и изпратено на ВКС за определяне на друг, еднакъв по степен съд, който да го разгледа.

Както Плодив Topnovini.bg писа в края на миналата седмица  беше  внесено искане за постоянна мярка "задържане под стража" за Евстатиев. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 15 януари 2016 г. в хотел "Стрелча" в град Стрелча "се е съвкупил с лице от женски пол, ненавършило осемнадесет години, като го е привел в безпомощно състояние".

С постановление на главния прокурор от 18 януари т.г. наблюдението и осъществяването на надзора по досъдебното производство срещу Евстатиев бе възложено на Районната прокуратура в Пазарджик. Двамата прокурори от Районната прокуратура в Панагюрище си направиха отвод по делото, за да няма съмнения в тяхната безпристрастност.

Пострадалото момиче е на 16-години и е разпитано пред съдия от Районния съд в Панагюрище в присъствието на психолог. По делото са проведени разпити и на други свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза и химическа експертиза за установяване на концентрацията на алкохол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама