Екоинспекцията в Шумен подари „Червената книга на България” на библиотеката в града

14:57, 25 яну 16 25 617 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регионалната инспекция по околна среда и води в Шумен /РИОСВ/ подари Червената книга на България на Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен и на Регионалната  библиотека „Петър Стъпов“ в Търговище.

На зоокъта на Шумен е предоставен Том 2 „Животни” на български език.

Печатното издание на  Червената книга е на български и английски език в три тома: „Растения и гъби”, „Животни” и „Природни местообитания”.

В тях са представени 808 вида застрашени растения и гъби, 287 застрашени животни и 166 природни местообитания.

Над 200 учени от Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания на БАН, Националния природонаучен музей при БАН, Софийския, Пловдивския и Лесотехническия университет взеха участие в подготовката на Червената  книга. За илюстрирането на трите тома с прецизни фотографии, рисунки и карти са били привлечени над 15 художници, фотографи и информационни специалисти.

Червената книгата е на разположение на посетителите на Информационния център на екоинспекцията. Електронният вариант е публикуван на сайта на Министерство на околната среда и водите moew.government.bg и на интернет страницата на РИОСВ – Шумен, в меню „Направления”, раздел „Биоразнообразие и защитени територии”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама