Плевнелиев, Първанов и Петър Стоянов създават президентска библиотека

14:50, 25 яну 16 / Политика 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съветът на президентите се събра за четвърта поредна година на „Дондуков“ 2. Инициативата на Росен Плевнелиев президентите да се срещат на 22 януари, датата на която българските държавни глави встъпват в длъжност, стартира през 2013 година и се наложи като традиция, съобщават от прессекретарията на държавния глава.

На срещата си Плевнелиев, Георги Първанов и Петър Стоянов решиха да инициират създаването на президентска библиотека. В нея гражданите ще могат да научат много повече за традициите и постиженията на институцията, ще имат възможност за пряк достъп до богата информация за работата на българските президенти по време на техните мандати.

По традиция тримата държавни глави направиха равносметка на изминалата година и кризите, пред които страната ни се изправи както във вътрешен, така и в международен план. Петър Стоянов, Георги Първанов и Росен Плевнелиев подчертаха, че проведеният през октомври референдум е успех на българското гражданско общество и се обявиха за разширяване ролята на пряката демокрация у нас.

Президентите изразиха надежда 2016 г. да бъде годината, в която съдебната реформа ще намери своята реализация, а гражданите постепенно ще усещат резултатите от извършените промени. Държавните глави се обединиха около тезата, че реформите трябва да продължат с ускорени темпове.

Тримата не подминаха и факта, че тази година на срещата им липсва починалият в началото на миналата година Жельо Желев. Те припомниха, че именно на Съвета на президентите е била последната му публична поява.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама