"Витоша ски" не пое отговорност за инцидента с падналото от лифт дете

14:25, 25 яну 16 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Витоша ски“ няма вина за инцидента, при който 5-годишно дете падна от 8 метра височина, след като вратата на една от кабинките на Симеоновския лифт се отвори. Такава позиция заяви пред София topnovini.bg Радослав Пеев, началник сектор „Ски писти“ на Витоша.

Припомняме, че инцидентът се случи вчера. Тогава семейство с две деца се вози на лифта. Малко преди първата междинна станция вратата на кабинката се отворя и едното дете пада върху снега. Бащата веднага слязъл на междинната станция и се върнал пеша за сина си. След 4-часов престой в „Пирогов”, изследванията показали, че момченцето е добре, въпреки падането от високо.

По думите на Радослав Пеев някой в кабинката е „оказал натиск“ на вратата и това е причината тя да се отвори.

„Вратата на кабинката се затваря автоматично. Върху всяка кабинка пише изрично, че не трябва да се оказва натиск върху нея. В случая е оказан такъв. Кой, кога и защо – ние не можем да се ангажираме с твърдение. В крайна сметка нямаме камери във всяка една кабинка, за да кажем какво точно се е случило. Ако детето е седяло спокойно на седалката, то тогава няма как да падне“, обяснени Пеев.

По думите му проверката е установила, че механизмът е здрав и няма нищо счупено.

„От 30 години работи този лифт и досега не е имало такъв инцидент. Всяка година лифтът минава на проверка за техническата изправност. Направихме това преди две седмици и беше разрешено да се ползва през следващата година“, добави още Пеев.

Въпреки това, бащата на пострадалото момче се закани, че ще съди „Витоша ски“, защото инцидентите в планината вече не са рядкост. От „Витоша ски“ отговориха и на това съвсем лаконично.

„Ние не можем да му кажем какво да прави или да не прави. Ако смята, че е прав, да ни съди“, добави Пеев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама