Като изнудване определи кметът на Добрич искането за още 70 000 лева за волейболния клуб

14:15, 25 яну 16 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Искане за допълнителни 70 000 лева от бюджета на Община Добрич са отправили миналата седмица от Постоянната комисия по спорт и от спонсорите на волейболния отбор. „Това ми звучи като изнудване – нов кметски екип и трябва да започнем да ги отпускаме ей така тези пари“, каза днес пред журналисти кметът Йордан Йорданов. Той припомни, че през 2012 г. за волейболния клуб са отпуснати 86 000 лева, за 2013 г. – 55 000 лева, за 2014 – 98 000 лева, а за 2015 – 107 000 лева. Искането означава, че тази година Общината трябва да даде на клуба 177 000 лева. „Мисля, че колегите от ГЕРБ могат да направят анализа и да видят, че това не граничи с реалността“, заяви кметът. Той посочи, че се говори за някакво увеличение на сумата от 107 хиляди лева, но с 5-10 %, а исканите 70 000 лева увеличение означават близо 85 % ръст и е малко нереално, допълни той.

Той обясни, че тепърва предстои среща с Комисията по спорт. „Аз казвам, че е възможно увеличаване, но 70 000 лева за мен звучат като изнудване на новия екип“, допълни той.

По отношение на постъпилата сума за модернизация на стадион „Пионер“ кметът обясни, че след разговор с премиера Бойко Борисов , сумата от 200 000 лева е отпусната целево за ремонт на стадиона и ще бъде използвана за това.

Зам.-кметът Елка Димова допълни, че сумата, която се предоставя за спорт тази година отново е 650 000 лева. Тя подчерта, че Общината реално подпомага спорта по много други начини, а не само предоставяйки директен паричен трансфер. Спортните клубове ползват цялата спортна база на общината – спортна зала „Добротица“, комплекс „Простор“, спортните зали на училищата, спортните съоръжения. И всичко това, напълно безвъзмездно и безплатно, без да заплащат наеми или консумативи, като осветление, отопление или друг разход. „За мен това е едно допълнително, скрито финансиране, което следва да бъде отчетено, когато те имат искания към общината“, заяви зам.-кметът. Тя припомни, че в момента върви и анализ, който извършва консултантска фирма, за състоянието на спорта в града. Тя трябва да предложи и стратегия за развитието на спорта в  Добрич.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама