Таксиметрова компания във Варна намали тарифите до минимума

13:36, 25 яну 16 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Понижението на цените на горивата във Варна и актуалните икономически условия доведоха до спад в тарифите на транспортните услуги. Най-новата таксиметрова компания в града – "Хипо такси", сваля цените на 0.60 лева на километър дневна тарифа, какъвто е долният праг според решение на Общинския съвет, и 0.65 лева за нощна.

С тази стъпка от фирмата се надяват и да ограничат монопола на пазара на таксиметровите услуги. "Считаме, че това ни действие ще доведе до по-достъпни услуги за гражданите и гостите на Варна, повече клиенти за водачите ни, повече работа, по-големи обороти и повече ползи за всички", пишат от "Хипо такси" в писмо до медиите.

От там се надяват и другите таксиметрови фирми, които возят на 0.79 лева дневна тарифа, да сторят същото.

В отговор шефът на независимия транспортен синдикат "Авто 94" Димчо Иванов определи решението на новата компания като ненормално.

"Хипо такси" са едни гадини и предатели, които бяха в "Триумф такси", която аз създадох с 200 човека членска маса от синдиката. Те имат 27 водачи, които, за да ги привлекат, им казаха, че няма да плащат за джипиес и ще ползват безплатно облепване. Шофьорите им обаче започнаха да напускат, защото нищо не се изкарва в тая нова централа. Ей сега, като започнат да плащат данъци и осигуровки, съвсем ще загинат", прогнозира Димчо Иванов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама