Цветан Цветанов: Жена президент, всичко е възможно

13:27, 25 яну 16 / Политика 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов заяви в Сливен, че не изключва възможността жена да е президент на България.

„Всичко е възможно, след като говорим за равенство между половете”, каза Цветанов по повод предстоящите президентски избори и питане, дали е възможно жена да бъде новия държавен глава на страната.

„Единственото ни притеснение е, че жените вече заемат множество управленски позиции, а мъжете започваме да ставаме като  малцинство”, каза още зам.-председателят на партията и посочи като примери жените на ръководни длъжности във властта като председателят на Народното събрание, еврокомисарят, генералният директор на ЮНЕСКО, кметът на столицата.

По думите на Цветанов в  партията се обсъждат пет имена за кандидати за президент, но не се назовават точно кои, защото темата е отворена и е несериозно, ако се обявят към момента.

По повод шанса България да има свой генерален секретар на ООН Цветанов коментира:

„Вече е време, а и в близките дни правителството ще вземе своето решение и тогава окончателно ще обявим. Вместо да се стремим да представим най-доброто от кандидатите си, ние имаме манталитета да ги очерним и в тази посока всички останали конкуренти от другите държави  могат да ни благодарят за това, което сами си причиняваме”.

Заместник-председателят на ГЕРБ  Цветан Цветанов е в Сливен и участва на конференция  "Насилието над жените: да отворим очи и да нарушим мълчанието", която организира евродепутата Мария Габриел.

Той се срещна и с членове и симпатизанти на партията, като направи анализ на резултатите на ГЕРБ на местните избори в областта. Цветанов отчете добрите резултата за сливенска област и посочи, че са направени сериозни пробиви в центровете и в общините Сливен и Котел.

"Надявам се, че Стефан Радев ще даде истинското лице на тази комуникация, която жителите на Сливен искаха да получат като промяна. Сега е важно да се задържи доверието, а това може да се получи с много работа", обяви Цветанов.Той благодари и на Десислава Танева, като посочи, че тя е най-успешният министър на земеделието в последните 26 години. „Сливен може да се гордее с Десислава Танева, а и ние като партия сме горди с нея”, каза заместник-председателят на ГЕРБ. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама