Инфраструктурата и икономиката са сред приоритетите на кмета на Търговище през мандата му

13:22, 25 яну 16 / Политика 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Създаване на по-добри условия за живот и бизнес в общината, превръщане на Търговище в динамичен, сигурен, икономически силен търговски и духовен център, усъвършенстване на системата за административни услуги и ефективна работа на общинските дружества. Това са четирите основни цели в бъдещото управление на  новия кмет на Търговище д-р Дарин Димитров. Неговата управленска програма за мандата до 2019 година е първа точка в дневния ред на предстоящата сесия на общинския съвет в четвъртък.

Тя поставя пет основни задачи пред местната власт. Първата от тях е свързана с планирането и изразходването на публичните средства по приоритети  - инфраструктура и благоустрояване, образование, екология, култура, здравеопазване и социални дейности. На следващо място е заложена активното усвояване на европейски средства за реализация на проекти, като се предвижда строг контрол върху качеството на изпълнение, както и гарантиране на устойчивост на постигнатото. Третата основна задача пред администрацията е ефективно управление на общинската собственост, а на четвърто място е създаването на условия за нови инвестиции и партньорства между местната власт и бизнеса. Като основна задача на управлението е посочено още активно партньорство с държавата и успешните общини в страната.

"Програмата за управление цели постигането на качествена промяна при управлението на общината в три посоки: ускоряване на темпото на развитие; генериране на нови идеи; сближаване на общността. Всички заложени приоритети и дейности ще бъдат отчитани пред Общинския съвет и обществеността до 31 януари след изтичане на съответната година" е записано в докладната записка на кмета.

Като приоритети в своята програма д-р Дарин Димитров е посочил модерна транспортна инфраструктура, конкурентноспособна икономика, чисти и зелени населени места, всеотдайна грижа към гражданите, компетентна и отговорна администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама