24 пощенски станции в Пловдивско приемат годишни данъчни декларации

13:17, 25 яну 16 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
24 пощенски станции в област Пловдив приемат от днес годишни данъчни декларации, съобщават от териториалната дирекция на НАП. Услугата ще функционира до края на данъчната кампания, която за юридическите лица продължава до 31 март, а за физическите лица до 3 май, тъй като законовия срок 30 април е почивен ден.

В готовност са 9 пощенски клона в Пловдив и по един във всички по-големи населени места: Карлово, Асеновград, Кричим, Първомай, Раковски, Перущица, Сопот и други. Служителите на пощите са обучени от експерти на НАП Пловдив в приема на декларации, а гишетата във всички 24 станции са снабдени с необходимото количество формуляри.

От Агенцията за приходите обръщат внимание, че на гише на посочените места се подават само годишни декларации за данъци върху доходи, придобити от физически лица и за корпоративни данъци, както и справка за изплатени доходи по чл.73 от Закона за данъците върху доходи на физически лица, а не всички видове данъчни и осигурителни образци. Препоръчително е клиентите добре да проверяват вписаната информация във формулярите, както и да представят необходимите справки и удостоверения: служебни бележки за изплатени суми, удостоверение от ТЕЛК или документ за ипотечен кредит в случай на данъчно облекчение, и други.

2730 декларации са приети до днес в НАП Пловдив. 1900 от тях са подадени чрез интернет. Освен на място в офис на НАП, на гише в пощенска станция или по пощата с обратна разписка, годишни декларации се подават и онлайн с ПИК или електронен подпис.

Повече информация за декларирането и плащането на данъци и осигуровки има на сайта на НАП www.nap.bg. Телефонни консултации се правят на цената на градски разговор в кол центъра на приходната агенция. Номерът е 0700 18 700. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама