Баща и син пострадаха при пожар в русенския квартал "Възраждане"

12:40, 25 яну 16 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За изтеклите две денонощия (23 и 24 януари) екипите на РДПБЗН са реагирали на 11 сигнала за произшествия, съобщава ОД на МВР - Русе. Два от тях са пожари, при които са пострадали трима човека.

В събота, около 17:53 часа, е подаден сигнал за пожар в апартамент в квартал „Възраждане“ в Русе. За гасене са изпратени огнеборците от Втора  РСПБЗН. Запалването е било в стая на апартамент на втория етаж, на ул. Плевен, в бл. „Мара Манева“. Произшествието е ликвидирано на площ около 20 квадратни метра. Унищожени са били мебели, бяла и черна техника и друго имущество. При произшествието са пострадали двама мъже – баща и син на 66 и 41 г., които са настанени за лечение в МБАЛ – Русе. Причината за пожара се изяснява. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група от Второ РУ. Заведено е досъдебно производство.

Както вече съобщихме, 83-годишен мъж пострада при пожар в апартамент на ул. "Борисова" в нощта на петък срещу събота. 

На 24 януари от 11:31 до 12:35 часа един противопожарен автомобил от Първа РСПБЗН е изпратен в гр. Русе, кв. „Чародейка“, бл. 208, по сигнал за запалени сажди в комин в апартамент. Запалването е било потушено. Няма пострадали.

Вчера от 11:33 до 13:15 часа екип на РСПБЗН – Ветово е изпратен в гр. Ветово, на ул. „Елин Пелин” и в този случай по сигнал за запалени сажди в комин в къща. Пожарът е потушен, няма пострадали и щети.

Малко по-късно, в 13:54 часа, екип на Втора РСПБЗН е изпратен на адрес в гр. Русе, в бл. „Борислав” за отваряне на апартамент в който е оставено ядене във включена печка. Жена е сигнализирала, че е оставила ядене във фурната, а е излязла и вратата се заключила, като ключът е останал вътре. Със щурмова стълба пожарникарите са влезли в жилището и са отключили. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама