Даеш показа атентаторите от Париж във видео, отново заплаши Великобритания

12:24, 25 яну 16 / Свят 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Джихадистите от Даеш разпространиха видеоклип, в който главни участници са деветимата атентатори, отговорни за атаките в Париж от ноември миналата година, съобщава „Льо Паризиен“.

Записът, продължаващ 17 минути и и излъчен в неделя, е заснет в иракско-сирийката зона. "Това са последните изявления на деветте лъва на Халифата, които бяха изпратени да поставят една цяла страна, Франция, на колене", казва говорител зад кадър.Видеоматериалът показва и кадри с убийства на заложници, като сред екзекуторите са и някои от парижките атентатори. Виждат се кадри как атентаторите режат главите на няколко неидентифицирани заложници или ги застрелват.

Един от показаните е терористът Билал Хадфи, който се самовзриви край "Стад дьо Франс", докато там се играеше приятелският мач Франция-Германия (2:0). На трибуните бяха президентът Франсоа Оланд и канцлера на Германия Ангела Меркел.

"Който и да е в редиците на нашите врагове, той ще стане цел на нашите мечове", звучи заплашителният глас зад кадър. Във видеото се появява и снимка на предполагаемият „мозък“ на атентатите Абделхамид Абуд, който беше убит при операция в парижкото предградие Сен Дени, дни след атаките.

Мъжете са идентифицирани и по тяхната националност - четирима белгийски, трима френски и двама иракски граждани. Преди дни групировката показа и снимките на всички тях. 

Клипът завършва с кадри от Тауър бридж и катедралата "Сейнт Пол" в Лондон. Появява се и лика на британския премиер Дейвид Камерън и предупреждение за атаки във Великобритания и Рим.

"Нищо няма да ни сдържи, никакви заплахи няма да разколебаят Франция в битката", коментира видеото Франсоа Оланд. "Тези кадри само хвърлят позор върху извършителите на престъпленията", добави той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама