“Кеш Кредит” обжалва глобата от БНБ

11:58, 25 яну 16 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Кеш Кредит” ЕАД - дружеството, което предлага бързи кредити в Lafka, ще обжалва глобата, наложена от Българската народна банка. В края на миналата седмица БНБ отказа и лиценз на компанията с подробно изброени мотиви.

"Наложена е имуществена санкция за дейност, каквато дружеството не е извършвало, и „Кеш Кредит“ ЕАД е инициирало съдебно производство за отмяната ѝ като незаконообразна", се казва в съобщението на компанията, разпратено до медиите.

“Всички предплатени карти „Cash Card“ са издадени от лицензирано дружество – банка, по предвидения от закона ред и по начина, по който това се осъществява и от други участници във финансовия сектор. Всички карти, които се намират в наши клиенти, ще могат да се използват и в бъдеще, пишат още от "Кеш кредит".

“Към настоящия момент дружеството не е получило и не разполага с акт на БНБ за отказ за издаване на лиценз за дейност като дружество за електронни пари. При направен опит от представител на дружеството в 14:50 ч. на 22.01.2016 г. да се запознае със съдържанието на този отказ, се установи, че такова обстоятелство все още не е отразено в деловодната система на БНБ. „Кеш Кредит“ ЕАД може да вземе становище по цитирания отказ едва след като го получи по надлежния ред, пишат от фирмата и уточняват, че не са дружество за електронни пари, а небанкова финансова институция, вписана в Регистъра на финансовите институции по чл. 3а от Закона за кредитните институции”, допълват от компанията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама