Община Русе ще задели почти 150 хил.лв. за развитие на туризма през 2016 г.

11:36, 25 яну 16 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Малко над 147 хил.лв. планира да задели Община Русе през 2016 г. за различни дейности, свързани с развитието на туризма и туристическите услуги. По-голямата част от тях ще бъдат изразходвани за станалите вече традиционни културни събития, обновяване на туристическата инфраструктура, информационни кампании и други. Това става ясно от Програмата за развитие на туризма през 2016 г., внесена за разглеждане в Общински съвет - Русе. 

И тази година общите цели на Програмата се фокусират върху повишаване привлекателността на Община Русе и превръщането й в туристически център, както и утвърждаването й като туристическа дестинация в България, страните от Европейския съюз и другите основни чуждестранни пазари. Ще се работи върху обединяването на съществуващите атракции и продукти в един цялостен, комплексен туристически продукт, както и върху добро сътрудничество между Общината и всички местни туристически фактори, като се търси публично-частното партньорство с цел създаване и утвърждаване на уникални туристически продукти.

Община Русе залага множество атрактивни събития, част от които с утвърдени традиции, а други тепърва набиращи популярност сред русенци и гости на града. Сред тях са: Мартенски музикални дни, Арт салон „Любов и вино“, Пролетен арт салон, Винен фестивал, Международен Биг Бенд парад, Ретро парад, Брейк денс фестивал, Фестивал на пясъчните фигури, Дни на Канети, Национална джаз среща, Фестивал на ледените фигури, Световна купа по спортни танци, Европейско първенство по борба и други. 

През настоящата година се предвиждат множество участия в туристически борси и изложения, с които се цели в Русе да се утвърди нов туристически продукт за винен туризъм, съответстващ и на нуждите на местния бизнес, става ясно от предложението. Планират се участия в международните туристически борси „Ваканция и СПА ЕКСПО” - София; ТТР Букурещ - Румъния; UTAZAS Будапеща - Унгария,  ITB Берлин - Германия; международното изложение „Културен туризъм” - Велико Търново; както и присъствие в рекламни каталози, пътеводители, списания и брошури, чрез рекламни статии, рекламни карета и друг вид рекламни кампании. Наред с това ще бъде поддържана и систематизирана информация в туристически сайт и терминал. 

Ще бъдат организирани и няколко големи събития изцяло от Община Русе, сред които Дванадесето Туристическо Изложение “Уикенд туризъм”; Девети фестивал на туристическите забавления и анимации; Русенски карнавал; Конкурс „Дунавски Лимес“ - Годишни награди на Община Русе в сферата на туризма; Фотоконкурс „Запази духа на Русе”/ „Сподели духа на Русе“.

Предвижда се и обновяване на туристическите табла на територията на Община Русе. 

Програмата предстои да бъде обсъдена в постоянните общински комисии и гласувана по време на извънредното заседание на Общински съвет през февруари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама