Над 4 млрд. долара са щетите от снежната буря в САЩ

11:25, 25 яну 16 / Свят 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 4 милиарда долара са прогнозните изчисления на щетите, които нанесе историческата снежна буря в САЩ, предаде nbcnewyork.com.

Министерствата и ведомствата на федералното правителство на САЩ, разположени във Вашингтон, няма да работят в понеделник заради последиците от бурята Джонас, която през уикенда натрупа над половин метър сняг във Вашингтон и парализира източното крайбрежие на Щатите, съобщи Ройтерс, цитирайки съобщение на управлението на кадрите на федералното правителство.

Столицата Вашингтон е напълно парализирана, съобщи Асошиейтед прес. Рекорд за сняг, натрупан само за един ден, бе поставен и в Ню Йорк. Най-висока е снежната покривка в Гленгъри, щата Западна Вирджиния - 107 см.

Жертвите

По последни данни броят на жертвите достигна 28 души, но се смята, че цифрата не е окончателна. По-голяма част от хората са починали при транспортни произшествия. Трима души са загинали при почистване на сняг.

Завръщане към нормалния живот

Бурята вече отмина и най засегнатия район на източното крайбрежие изгря ослепително слънце, а температурите леко се повишиха. Това дава възможност на хората да излязат навън и да започнат да се разчистването на снега. Макар природната стихия да е отминала, опасностите все още са налице, предупреждават властите.

Десетки хиляди домакинства остават без ток, анулирани са над 800 полета, предвидени за днес.

Веселата страна на нещата

След мощната снежна буря хиляди хора започнаха да публикуват в социалните мрежи весели клипчета и снимки как се справят с лошата метеорологична обстановка. Американците коментира с чувство за хумор ситуацията, като дори е създаден хаштаг NYCBlizzar, който обединява всички кадри. Едни използват снега, за да изстудят бирата си, други коментират как не са виждали толкова безлюдни емблематични места в Голямата ябълка като „Сентръл парк“, „Бродуей“, „Медисън скуеър“ и „Тайм скуеър“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама