Апаши тормозят жителите на варненска местност

11:07, 25 яну 16 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нагли крадци не дават мира на живеещите в местността Планова във Варна през последните две години, съобщава БНТ. Апашите, които вилнеят в района, влизат и обират къщите, докато стопаните им спят. Последният удар на крадците бил преди 10-ина дни, когато атакували седем вили едновременно и успели да изнесат скъпи и обемисти вещи. Хората са притеснени, че жалбите им до полицията не дават резултат и са беззащитни в собствените си домове.

Живеещите в местността Планова разказват, че не минава ден без да е разбита нечия къща, а крадците стават все по-цинични. От домовете на хората липсват дрелки, машини за пръскане, помпи, градинска техника, а също компютри, бижута и пари. Последният обир е повече от нагъл. Тревогата им обаче е, че жалбите до полицията не дават резултат.

От ОД на МВР- Варна, съобщиха, че три са жалбите за обири в района и случаите се разследват. Миналата година сигналите са били общо 9, като един от крадците е разкрит. Районът, според служителите на реда е уязвим, защото е на края на града и защото е трудно проходим. От полицията твърдят, че само през този месец там са проведени шест специализирани операции. Това обаче не успокоява хората. Те искат мерки от страна на полицията, за да се чувстват защитени в собствените си домове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама