ВиК Търговище осъди свой абонат за неплатени сметки за две години

10:20, 25 яну 16 25 992 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 800 лева беше осъден да плати неизряден абонат на ВиК в Търговище. Събирането на дължимата сума стигна до Районния съд, след като лицето не плащало сметки повече от две години. От месец май 2013 година до лятото на 2015-та дългът нараснал на 508.55 лева, а върху него имало и 50 лева лихва.

От представените по делото доказателства става ясно, че в продължение на повече от две години абонатът е ползвал питейна вода на адреса си в квартал Запад 2. За това време натрупал 27 неплатени фактури  за консумираната вода и съответните услуги  канал и пречистване. Когато дългът започнал да става все по-голям от ВиК приканили абоната си доброволно в 15-дневен срок да се издължи, като го предупредили, че в противен случай ще се пристъпи към събиране на вземането по съдебен ред, а освен това ще му спрат водата в жилището.

"От събраните по делото писмени доказателства се установи безспорно, че ответникът  като потребител на ВиК услуги не е заплащала стойността на същите в 30 дневен срок след фактурирането. Несъмнено е, че ищецът  е изпълнил договорните си задължения да предостави определените услуги, ответникът не е изпълнил задължението си да ги заплати по стойност и за съответните периоди така, както са посочени в издадените фактури. Последният не оспори доказателствата на ищеца и от своя страна не направи никакви доказателствени искания с оглед указаната и доказателствена тежест да установи, че е платил или ако не поради какви причини не дължи  плащане." се казва в решението на Районния съд.

След като вземането на водното дружество беше признато от магистратите освен неплатените сметки длъжникът ще трябва да покрие и разноските по съдебния спор от 250 лева.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжния съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама