Жена опита да се самоубие с медикаменти във Варна

10:22, 25 яну 16 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
100 таблетки от различни видове медикаменти е погълнала жена на средна възраст от Варна с цел да сложи край на живота си. Пациентката е страдала от нелечима болест и в момент на силна депресия е решила да се самоубие. Лекарите от клиниката по Токсикология полагат необходимото, за да я изведат от състоянието и да я стабилизират.

Студент от местен университет забъркал коктейл от прясно мляко с марихуана. След като го изпил почувствал, че му става зле и потърсил помощ от спешни медици. Преглед установил, че е получил силно отравяне, след което е отведен за лечение, но вече е овладян.

17 годишно момиче и студентка от Варна също са постъпили за лечение във Военноморска болница, но за разлика от останалите те са се отровили с алкохол. „Не става въпрос за фалшиви спиртни питиета, момичетата просто са прекалили с дозировката”, коментираха дежурните медици. 

През 2015 г. са направени множество изследвания на зависимите от алкохол пациенти, които попадат за лечение в клиниката. Оказва се, че в организмите на повечето от тях е открито наличие на 30 процента метанол. 

Това доказва, че дори и в спиртни питиета, които са закупени от търговската мрежа има съдържание на отровното вещество.

„Да не се подлъгват, да не консумират евтини напитки, да четат етикетите и да не прекаляват с употребата”, са част от съветите на медиците във Варна към младите хора. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама