Шефът на АПИ също се обяви за по-скъпи винетки, но не и по 150 лв.

10:14, 25 яну 16 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Лазар Лазаров също се обяви за по-скъпи винетки от следващата година. Той уточни пред Нова телевизия, че цената им няма да става 150 лв., въпреки че това била реалната сума, която шофьорите трябвало да заплащат.

Думите му идват само два дни след изказване на регионалния министър Лиляна Павлова във Велико Търново, в което тя намекна, че догодина може да има актуализация на цената на винетния стикер.

Като основен аргумент за исканото увеличение на винетките Лазаров посочи нуждата от ремонт на пътната мрежа. Той все пак прогнозира, че един ден цената на стикера ще стигне 150 лв., защото анализът на АПИ показал, че това е реалната сума, която трябва да се плати за него.

„Никой не си представя, че парите за пътища падат от небето. Те идват от парите на всички нас. Държавната пътна мрежа е 20 000 км. Ремонтните дейности трябва да се извършват на 10 години, което означава преасфалтиране на пътя. Междувременно има текущ ремонт. Това означава, че всяка година трябва да даваме 720 млн. лв., а бюджетът на АПИ е 200 млн. лв.“, уточни Лазаров. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама