Община Асеновград обявява кулинарен конкурс "Най-вкусните станимашки сармички"

09:20, 25 яну 16 / Любопитно 25 484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В четвъртия конкурс може да участва всеки, който има отношение към традиционната станимашка кухня. Надпреварата има няколко категории-"най-вкусни"," най-мънички"," най-естетски поднесени сармички". Има предвидена награда дори и за сърмите с най-интересна история. Кандидатите участват със сармички, приготвени с половин килограм кайма, в подходящ за представяне съд, аранжирани по преценка на участника .

Участниците се състезават в 2 категории- лозови и зелеви сармички.

Първата награда за зелеви сарми е 50 лева, за второ място се дават 40 лева и за трето място паричният бонус е 30 лева.  Има и две поощрителни награди по 20 лева. За лозовите сарми наградата е една от 40 лева.

На всички участници ще се заплатят вложените продукти. Кандидатите ще се оценяват от компетентно жури от специалисти и ценители.

Записването за конкурса може да стане на телефон 0331/62161. Сармичките трябва да бъдат представени за дегустация до 12,30 ч. на 31.01. 2016г./ неделя/ в ресторант „Амбелино”.

Награждаването ще се проведе на площад „Акад.Н.Хайтов” като съпътстваща програма на конкурса за „Най-добро домашно вино” реколта 2015г.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама