Алекс Алексиев: Ердоган използва демокрацията, за да установи "Ислямска държава"

08:41, 25 яну 16 25 735 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Турция в момента много бързо се ислямизира под ръководството на Ердоган, а Шериатът е средновековно мракобесие. Ердоган не е приятел на демокрацията. Преди време той беше казал, че тя е като трамвая - качваш се, отиваш до спирката и слизаш. Той иска да използва демокрацията, за да установи "Ислямска държава". Това каза в ефира на Нова телевизия политологът Алекс Алексиев.

Той заяви, че турският Дианет командва българското мюфтийство и има много доказателства за това. По думите на Алексиев това става дори на регионално ниво, директно от посолството. Според него целта е да се ислямизира турското население.

„Това става и в Австрия и Германия”, отбеляза той и напомни, че Дианета е създаден по времето на Ататюрк и е имал светски задачи, но Ердоган е преобърнал функциите му.

По думите му дали ислямът е враждебна религия или не, зависи от това как се практикува. Алексиев заяви, че България е фронтова държава.

„Има опити да се радикализира българското мюсюлманство от страна на Дианета. Ако се радикализира, ще започне тероризъм. Нашите мюсюлмани по принцип са умерени хора. Аз съм служил с турци като трудовак, познавам хората, те са много свестни", добави той.

Алексиев заяви, че "Ислямска държава" не би могла да съществува без помощта на Ердоган. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама