„Насилието над жените, да нарушим мълчанието!” събира политици и спортисти на конференция в Сливен

08:41, 25 яну 16 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Конференция, част от Националната кампания „Насилието над жените: да отворим очи и нарушим мълчанието!” се провежда днес в Сливен. Началото е от 10 ч. в общинската зала „Май“.

Проявата се организира от евродепутата Мария Габриел, в партньорство с Европейското женско лоби, Комисията за защита от дискриминация, Фондация „Ханс Зайдел”, Фондация „Български център за джендър изследвания”, Фондация „Общество за справедливост” и Фондация „Асоциация Анимус”.

Специално участие в конференцията ще вземат министърът на МЗХ Десислава Танева, зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, кметът на Сливен Стефан Радев, спортната легенда Станка Златева, алпинистът Атанас Скатов.

Ще се включат и представители на законодателната, изпълнителната, съдебната и местната власти, регионални неправителствени организации, ръководители на училища и университети, младежки сдружения и други.

Конференцията бе предшествана от документален театър по темата, като спектакълът бе представен снощи  в Драматичен театър „Стефан Киров“.

Инициативата е израз на идеята на Мария Габриел и Жени ГЕРБ за мащабна кампания срещу насилието над жените с цел повишаване чувствителността и информираността на обществото към този сериозен проблем и по-силно ангажиране на отговорните институции.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама