Ще пакетират незавършените строежи по крайбрежието на Каварна

08:30, 25 яну 16 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинската администрация в Каварна е издирила собствениците на всички недовършени сгради по крайбрежието. Миналата седмица са изпратени писма на всички тях, с които те са поканени на среща, на която да се обсъди бъдещето им. Това съобщи за Topnovini.bg кметът на Каварна Нина Ставрева. На срещата трябва да се проведе разговор със собствениците за това какво ще се случи с техните имоти, тъй като техният вид в момента прави отблъскващ облика на цялата курортна зона. На първо време се предвижда пакетирането на тези строежи, обясни кметът.

Тя допълни, че плажът на Каварна е разделен на три части. Две от тях са отдадени на концесия. Концесионерът има конкретни идеи за визията им през новия туристически сезон.

По отношение на третата част, Общината е провела разговори и е предприела първи стъпки към Министерството на регионалното развитие и благоустройството за това тази част да й бъде предоставена за управление. Целта е тя да може да бъде облагородена от местната власт, като се осигурят елементарни условия, като течаща вода, спасители, кошчета за отпадъци. Освен това, Общината предвижда районът да бъде поне малко озеленен и освежен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама