Производители на вино от Шабла ще премерят сили в конкурс за Трифон Зарезан

08:28, 25 яну 16 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Производители на вино от Шабленско ще премерят сили в конкурс за Трифон Зарезан. Общинският конкурс за най-добро домашно вино от  реколта 2015 година се организира от народно читалище „Зора”. Според регламента за участие, в конкурса могат да се включат производители от общината на бели, червени вина и розе от реколта 2015 година. До участие се допускат проби от вино, което е произведено от грозде от района на Шабла. Производителите представят само собствени вина, като задължително писмено посочват сорта или сортовете, от които е произведено виното. В конкурса не се допуска да участват вина, изкуствено ароматизирани (пелини). Пробите от вината, предоставени в три бутилки, не по-малки от 1/2 литър, трябва да бъдат бистри. Конкурсът е анонимен.

Най-добрите вина ще се определят от професионално жури, в състава на което е включен сомелиер. На първенците се присъжда званието “Винопроизводител – 2015” и отличие за червено, бяло вино и розе. Ще бъдат връчени атрактивни награди. Всички участници ще получат грамоти.

Едновременно с конкурса за вино се провежда и конкурс за домашно мезе. Желаещите да участват в него могат да се запишат при секретаря на читалище „Зора“ и да носят конкурсните експонати в деня на конкурса, 14 февруари.

Обявяването на победителите и награждаването ще бъде на 14 февруари от 11 ч. пред сградата на общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама