Варненци излизат на протест срещу чуждата охрана на родното небе

08:23, 25 яну 16 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненци излизат на протест срещу охраната на българското небе от чужди военновъздушни сили. Демонстрацията е насрочена за 25 януари, понеделник, от 18:30 часа пред сградата на Щаба на ВМС на ул. "Преслав” №16.

Група граждани изразяват недоволството си в специално създадена страница във Фейсбук "Те погребаха България – протест срещу погребването на българските ВВС”. Организаторите призовават всички, които са против поредното национално предателство, да изразят публично несъгласието си.

"122 от 164. Това е броят на гласувалите "За” Закона за изменение и допълнение на Закона за отбраната и въоръжените сили на България "народни представители." С този закон се дава зелена светлина небето над България да се охранява от нашите съюзници в НАТО - Гърция и Турция. Това е грубо посегателство над суверенитета на страната. Нещо повече, като се има предвид, че България е сред първите страни, които използват авиация във военното дело, можем спокойно да наречем решението на българския парламент срамно”.

Готвещите се да протестират допълват, че е наложително гражданите да заявят пред представителите на Българската армия, че не желаят небето на България да се охранява от чужда армия.

"Нека всички служещи или служили в българските войски българи се присъединят към събитието и дружно да кажем "Против”, въпреки тези, които трябва да ни представляват в парламента. И нека се знае, че всички "народни представители", гласували "За” този закон или избягали от отговорност, неприсъствайки на гласуването, трябва да бъдат считани за предатели на българските интереси”, се казва в изявление на фейсбук страницата на протеста.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама