Студ от минус 18,5 градуса скова сутринта Добрич

08:22, 25 яну 16 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Минус 18,5 градуса са измерени тази сутрин в Добрич към 6 часа, съобщиха от Метеостанцията към НИМХ при БАН. Макар минималната температура да е много под очаквания за днес минимум от минус 12 градуса, тя е далеч от стогодишния рекорд за тази дата от чинус 28 градуса, отчетени през 1942 г.

И за днес в област Добрич е обявен жълт код за студено време. Според предупреждението на синоптиците, отново ще има отрицателни максимални температури.

С поред прогнозата на НИМХ при БАН, днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. След обяд от запад ще започне увеличение на облачността. Ще се появи и слаб запад-северозападен вятър. През предстоящата нощ облачността ще е значителна и на места от север на юг ще превали предимно слаб сняг.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд облачността ще се увеличи, но валежи ще има едва през нощта. Ще духа слаб западен вятър. Максималните температури ще са от 0° до 3°. Температурата на морската вода е 4-5°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама