Обявяват конкурс за проекти на тема „Обичам природата – и аз участвам”

07:53, 25 яну 16 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За поредна година Министерство на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда отправят покана за участие в Националната кампания „За чиста околна среда – 2016 г.“ на тема „Обичам природата – и аз участвам“, съобщават от Регионалната инспекция по околната среда и водите във Велико Търново.  Участници в конкурса могат да бъдат общини и кметства, държавни и общински училища, детски градини и обединени детски комплекси от цялата страна.

За реализиране на всеки от класираните проекти ще бъдат предоставени средства в размер съответно до 10 000 лева (с вкл. ДДС) за общини и кметства и до 5 000 лева (с вкл. ДДС) за учебни заведения. Краен срок за подаване на документите в ПУДООС, гр. София е 15.02.2016 г. – за учебни заведения и 26.02.2016 г. – за общини и кметства. Целта на кампанията е повишаване на екологичната култура и навлизане на съвременните образователни тенденции, свързани с опазване на околната среда.

Ще бъдат финансирани дейности пряко включени и необходими за учебният и възпитателен процес на  младите хора. Реализацията на инициативи по Националната кампания „За чиста околна среда 2016 г.” целят постигането на резултати на територията на цялата страна.

С доброволния труд на гражданите се осъществяват инициативи по залесяване и зацветяване на площи, възстановяват се зони за отдих, ремонтират се детски и спортни съоръжения и други.  С тях се  постига повишаване на екологичното самосъзнание, затвърждаване на уменията и желанието за опазване на околната среда от гражданите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама