Националната художествена академия гостува в Сливен с изложба

07:35, 25 яну 16 / Култура 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изложбата на студенти и преподаватели от НХА „Всичко е добре, когато започва добре” ще бъде открита на 2 февруари от 17.30 часа в Художествена галерия „Димитър Добрович“-Сливен, бул. „Цар Освободител“ №13. Инициативата се осъществява с подкрепата на дългогодишния партньор на Академията - Societe Generale Експресбанк.

От 2 февруари до 15 март 2016 г. произведения на студенти и преподаватели от различни специалности на НХА ще бъдат изложени в Художествена галерия „Димитър Добрович“ – Сливен. Куратор на изложбата е българският историк на изкуството, критик и художник проф. д-р изк. Свилен Стефанов. През изминалите две години НХА и SocieteGenerale Експресбанк представиха изложбата в градовете Варна, Бургас, Русе, Велико Търново и Димитровград, Сърбия.

Изложбата „Всичко е добре, когато започва добре“ в Художествена галерия „Димитър Добрович“ включва произведения на студенти и преподаватели от специалностите на НХА: „Живопис“, „Скулптура“, „Графика“, „Плакат и визуална комуникация“, „Фотография“, „Дигитални изкуства“, „Резба“, „Керамика“, „Текстил - изкуство и дизайн“, „Метал“, „Дизайн на порцелан и стъкло“. Част от специалностите като „Стенопис“, „Книга и печатна графика“, „Сценография“, „Индустриален дизайн“, „Рекламен дизайн“, „Дизайн за детската среда“, „Мода“ и „Реставрация“ (свързани с дизайнерско проектиране или с други характерни специфики) присъстват в залите чрез видео презентация.

Това, което обединява тази многоаспектна изложба, е съвременният начин на виждане и присъствие в света на изкуството. Независимо дали става въпрос за живопис, текстил или дигитални изкуства, неизменно стои усещането за професионално познаване на съответната материя, най-често подкрепено с многопластова концептуална интерпретация. Това е и целта на преподавателите – материите и формите да получат нови измерения, адекватни и актуални в днешния бързо променящ се свят. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама